Diervilla rivularis Honeybee (‘Diwibru01’PBR)

           
“Laten we een lekker hapje eten!” zei Bij. “Goed plan, waar spreken we af?” vroeg Vlinder. “Bij Diervilla rivularis Honeybee natuurlijk!”

Wij zijn verheugd tijdens Plantarium 2015 onze nieuwe Diervilla rivularis Honeybee (‘Diwibru01’PBR) te kunnen presenteren.

Diervilla rivularis Honeybee is een trekpleister voor vlinders en bijen. En niet alleen voor insecten: met haar opvallend felgele blad trekt Honeybee de aandacht van iedereen! In de (na)zomer bloeit Diervilla rivularis Honeybee rijk met goudgele bloemen. Honeybee heeft een mooi compacte en bossige opbouw. Honeybee wordt 80cm hoog en 100 cm breed.

Honeybee is ongevoelig voor ziekte en plagen en is onderhoudsvrij. In het voorjaar, voor het uitlopen van de plant terug knippen of maaien, houd de plant jong en vitaal. Meer jonge scheuten zullen zich vanuit de grond ontwikkelen waardoor onkruid geen kans krijgt. Honeybee is zeer winterhard, bestand tegen temperaturen tot wel -35 graden Celsius!

Diervilla rivularis Honeybee geeft een prachtig kleuraccent en is dus uitermate geschikt in een heesterborder, massa- of vak beplanting. Maar ook als solitair door compacte groei past Honeybee prima in een kleine tuin, terras of patio. Net als andere Diervilla-variëteiten past Honeybee door de aantrekkingskracht en bloeitijd perfect in een bij-vriendelijke beplanting. Honeybee bloeit in een periode dat er niet veel bomen en planten bloeien maar de bij wel zijn wintervoorraad moet aanleggen. Met aanplanten van Honeybee in tuin, park, plantsoen enz. help je dus de bij. Plaats Honeybee in de zon of halfschaduw. Honeybee is niet kieskeurig qua grondsoort maar heeft wel voorkeur voor een voedzame grond.DRH-FB-promo

 

Diervilla rivularis Honeybee brengt leven in de tuin, aantrekkelijk voor mens en bij!

Diervilla rivularis Honeybee (‘Diwibru01’PBR) is in Europa kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20143343

Planthoogte 0,80 m – 1 m
Plant, groeitype Opgaand
Bladkleur Geel
Bloemkleur Geel
Bloeimaand Jul, Sept
Standplaats Zon, half schaduw
Winterhardheid Zeer goed
Dit bericht is geplaatst in plant omschrijvingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Diervilla rivularis Honeybee (‘Diwibru01’PBR)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.