Sierteelt in het nauw

artikel-ND'-onkruid-Harderwijk

Ingezonden brief in het Nederlands Dagblad van 27-08-2014 door Dick de Bruijn boomkweker in Boskoop. Naar aanleiding van bovenstaand artiekel. Lezen op site ND.

Tekst ingezonden brief: ‘Sierteelt in het nauw’

In het ND van jl. woensdag een artikel over , onkruid Harderwijk mag tot halve meter groeien, wat lijd tot veel ongemak van de bewoners. De term “Groen is leven boomkwekers zorgen er voor” lijkt hier niet van toepassing. Zelfs onkruid is in een lange periode van het jaar niet meer groen. Het belang van veel groen in de leefomgeving is een bewezen feit.
ingezonden brief Dick de BruijnHelaas is ook in de particulieren sector, het betegelen van de tuin hot, makkelijk weinig onderhoud, terwijl de wereld van de insecten, bijen , vlinder e.d. op afstand word gehouden. Slechts onder de tegels speelt zich het leven van mieren af. Wat betekend dit alles voor de sierteelt sector in ons land ? Enorme overschotten van gekweekt materiaal, het afgelopen voorjaar is er ongekend veel vernietigt, niet in de eerste plaats door overproductie, maar wel door een instortende markt. We vragen aandacht voor de tomaten kwekers, meer tomaten consumeren helpt nu Rusland de grenzen sluit. Aan mij licht het niet ik eet al jaren dagelijks tomaat en als het moet een paar meer. Siergewassen zijn niet te eten, maar mag dit een oproep zijn er wat meer aan te planten, want ook groen is evenals tomaat gezond.

Dick de Bruijn  boomkweker te Boskoop

Dit bericht is geplaatst in berichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.