Project “Blij met de bij” genomineerd voor de STIP

Sinds 2003 wordt jaarlijks de Studieclub Innovatieprijs (STIP) uitgereikt aan een bedrijf of bedrijven die het afgelopen jaar of komende tijd iets nieuws hebben gepresenteerd en gaan presenteren. Deze innovaties worden meestal aangedragen door collega bedrijven of organisaties binnen de boomkwekerijsector. Deze prijs word uitgereikt door Stichting Belangenbehartiging  Greenport Boskoop.

De genomineerde innovaties 2016 zijn:

Gardini.nl 
Webshop voor de complete tuin als totaalproduct. Een initiatief van boomkwekers en groenvoorzieners, waaronder De Jong Plant, in samenwerking met softwarebedrijf Sera. Gemak en ontzorgen staan voorop bij dit initiatief.

Karl’s tuintje
Overal en onverwachts duikt Karl Grootendorst in Nederland op met de transportfiets vol planten. Hij geeft tips en advies en maakt de omgeving groen. Waar Karl is geweest, is het een groen feest. Niet alleen in dorpen, maar ook in de stad.

Blij met de bij

In het project “Blij met de bij” zijn diverse activiteiten uitgevoerd gericht op kennisverspreiding bij kwekers  en consument om de bewustwording te vergroten, en zodoende bij-vriendelijke maatregelen te stimuleren. Dat de bij voor ons van levensbelang is, is bij velen wel bekend. Niet alleen voor de honing (de meeste bijensoorten leveren ons niet eens honing) maar vooral voor het bestuiven van de vele gewassen, die dienen als voedsel voor mens en dier. Kwekers worden voorgelicht over duurzame, geïntergreerde gewasbescherming om milieu en daarmee ook de bij te beschermen. Aan de consument laat het project zien hoe bewust kwekers omgaan met het behoud van de bij en de noodzaak van de diversiteit aan bloeiende planten in onze leefomgeving. Met dit project wil de boomkwekerijsector laten zien dat we op een verantwoorde wijze omgaan met de bijen en een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de bij.

bloemenmengsel_02_blijmetdebij

In dit project “Blij met de bij” is er ook aangehaakt aan het project Bee Deals. Bee Deals heeft zaadmengsels ter beschikking gesteld voor inzaaien van bijvoorbeeld randen langs percelen. De verschillende gewassen in de zaadmengsels geven een langdurige bloei waardoor bijen hun voedsel in de vorm van nectar en stuifmeel over een lange periode in het jaar kunnen vinden. Ook wij hebben verschillende plekken ingezaaid met deze mengsels. Daarnaast wijzen wij in onze social media en website op het nut van gekweekte, bloeiende planten en de aantrekkelijkheid voor de bijen daarvan in relatie met onze leefomgeving. Zaken die een rol spelen voor onze (sier)tuin rond ons woonhuis, plantsoenen en parken als sierwaarde, gezondheid en onderhoud.

bloemenmengse_01_blijmetdebijbloemenmengsel_03_blijmetdebij

Stem jij ook mee ? De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Studieclubavond in het Kwekerscafé op dinsdagavond 16 februari. Klik op de rode stip en maak je keuze.

stemknop

Meer over “blij met de bij”

Stemmen en delen van dit bericht stellen wij zeer op prijs, bij voorbaat onze dank.

aanvulling 11-02-2016:  artikel in de Gouwe Koerier 10-02-2016

GK 10-02-2016 nominatie STIP

klik op de foto voor vergroting

Compliment aan Morvenne Goudkade, ze heeft een leuk stukje geschreven van het interview met de drie genomineerde van de STIP 2016 op kantoor bij Helma van der Louw

Dit bericht is geplaatst in berichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.